top of page
lezing voor scholen banner

Auteurslezing voor scholen

Als auteur en leesfanaat vind ik het fijn om mijn liefde voor boeken door te geven aan jongeren. In elke klas die ik bezoek, vraag ik op het einde van mijn auteurslezing wie er ook wel eens een boek zou willen schrijven. Wanneer driekwart van de leerlingen dan enthousiast hun hand omhoog steekt, maakt dat mijn dag goed. Wil je mij graag uitnodigen op jouw school? Neem dan zeker contact op via het contactformulier of een berichtje via e-mail of sociale media.

Sinds 2016 geef ik lezingen op scholen, waarbij de inhoud volledig in overleg is met de leerkrachten. Sommige klassen wensen enkel een voorleesuurtje, anderen vinden het fijn dat de leerlingen vragen kunnen stellen over het schrijfproces, en soms is er zelfs tijd voor een schrijfopdracht. Alles gebeurt in overleg met de betreffende leerkracht(en) en elke workshop kan volledig aangepast worden aan de wensen van jullie school.

Stuur me gerust een mailtje om te kijken of er een samenwerking mogelijk is. Belangrijk om te weten is dat ik geregistreerd ben bij Literatuur Vlaanderen, waardoor jullie als school een premie van € 100 krijgen voor mijn schoolbezoek.

In schooljaar 2023-2024 zijn er alweer een heleboel boekgerelateerde feesten! Nodig mij uit om tijdens een van deze bookish evenementen langs te komen, of op een ander moment tijdens het schooljaar wanneer het voor jullie past.

* Nationale Voorleesdagen: 24 januari - 3 februari 2024

Voor kinderen vanaf de eerste graad kom ik met plezier voorlezen uit een kortverhalenbundel waaraan ik meewerkte. Vanaf de tweede graad zijn ook mijn 'Maanziek'-boeken geschikt. Voor de leerlingen vanaf de derde graad zijn ook mijn andere boeken geschikt.

* Poëzieweek: 25-31 januari 2024

Tijdens de poëzieweek kom ik graag langs om samen met de kinderen (vanaf de tweede graad) een gedicht te schrijven.

* Jeugdboekenmaand: 1-31 maart 2024

Het ideale moment om een schrijfworkshop rond mijn jeugdboeken 'Weerwolven van Waraine', 'Duisternis' of 'Maanziek' te organiseren! Vanaf de tweede graad kom ik graag de kneepjes van het vak uitleggen en de kinderen veel schrijfgoesting geven!

* Thriller Weken: 25 mei - 18 juni 2024

Het ideale moment om een schrijfworkshop rond mijn thriller 'Weerwolven van Waraine' te organiseren! Vanaf de derde graad kom ik graag de kneepjes van het vak uitleggen en de kinderen leren hoe ze een spannende thriller moeten schrijven.

Hebben jullie ook al zo'n zin in dit schooljaar? :-)

Aantal vrije plaatsen voor 2023: 5/15

Aantal vrije plaatsen voor 2024: 10/15

bottom of page