top of page
checklist voor schrijvers

Checklist voor schrijvers

Ben je op zoek naar een checklist voor schrijvers, waarin je kunt vinden wat je

allemaal moet doen voor, tijdens en na het verschijnen van je boek? 

Dan ben je hier aan het goede adres!

 

Schrijf je in als premiumlid en ontdek op deze pagina

alle tips en tricks die ik de voorbije jaren heb ondervonden als auteur.

Waar moet ik beginnen als (beginnende of ervaren) auteur?

Zowel beginnende als ervaren auteurs zien soms door het bos de bomen niet meer. Kan je wat hulp gebruiken in de wirwar van 'to-do-lijstjes'? Op deze pagina kom je te weten wat je allemaal gaat mogen doen als auteur. Wil je graag extra informatie over een bepaald onderwerp? Download dan het bijpassende e-book of stuur mij een berichtje, dan bekijken we samen wat er mogelijk is!

Stap 1: je manuscript uitwerken

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Of ben je al bezig aan een manuscript, maar loop je vast, of heb je te weinig inspiratie of motivatie om door te zetten? Heb je daarnaast plannen om je schrijfvaardigheden te verbeteren, zodat je eindelijk dat verhaal op papier kunt zetten? Als auteur en schrijfcoach help ik om je verhaal daadwerkelijk op papier te krijgen.​

Stap 2: de moed vinden om je manuscript aan anderen te laten lezen

Heb je een boek geschreven, maar durf je het niet naar een uitgeverij sturen? Heb je het gevoel dat je verhaal niet goed genoeg is, of zoek je iemand die jouw verhaal kritisch bekijkt? Als 'selfpubber' én auteur bij een uitgeverij, help ik jou om de puntjes op de 'i' te zetten.

Stap 3: een uitgeverij zoeken of je boek in eigen beheer uitgeven

Eindelijk staat je manuscript op papier, je hebt het wel twintig keer herschreven om alles perfect te krijgen. Nu is het tijd om dat MS Word-document om te zetten naar een echt boek. Wil je een poging wagen bij een reguliere uitgeverij en zo ja, welke uitgeverijen zijn er allemaal? Of wil je liever zelf de touwtjes in handen houden en gaan 'selfpubben'? Ik heb ervaring met beide vormen van uitgeven en kan jouw helpen met deze lastige zoektocht.

Stap 4: promotie voeren op sociale media

De aanhouder wint, je hebt je boek eindelijk in handen! Als je ernaar verlangt om veel lezers te vinden, moet je nu natuurlijk promo gaan voeren. Ben jij (net als ik) iemand die eigenlijk niet zo goed is met social media? Ik geef je graag enkele tips om het leuk te houden!

Stap 5: een boeklancering organiseren

Als auteur ben je maandenlang in je eentje bezig met schrijven. Hét moment bij uitstek waarop je appreciatie krijgt voor al je harde werk, is tijdens je boekvoorstelling. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een boekvoorstelling? Hier lees je wat je kan verwachten!

Stap 6: je boek onder de aandacht brengen na de boeklancering

Je boek is gedrukt, je boeklancering staat gepland en je bent klaar om je schrijfsels op de wijde wereld los te laten. Wat kan je als auteur verder nog doen om je boek onder de aandacht te brengen? Hier vind je enkele tips die ik zelf door de jaren heen geleerd heb.

Stap 7: het financiële plaatje

Hoe zit het precies met je inkomsten? Hoeveel kost het om een boek uit te geven? Hoeveel verdien je door een boek uit te brengen? Hoewel ik denk dat je het financiële plaatje als schrijver niet te serieus moet nemen, geef ik je graag enkele tips om inkomsten te genereren met je boek.

Anker 1
Anker 2
bottom of page