top of page

De Hooikinderen

Brieven aan mijn zus

In het voorjaar van 1914 wordt de veertienjarige Suzanna naar haar oom en tante gestuurd, die een boerderij runnen in Roucourt, een onooglijk dorpje in Wallonië vlak bij de Franse grens. Ze zorgen redelijk goed voor haar en ze komt niets tekort, maar al gauw is Suzanna overgeleverd aan haar oom Gaston. Die kent slechts één motto: iedereen die onder mijn dak woont, zal hard moeten werken.

Suzanna probeert zich staande te houden met alleen de troost en houvast van de brieven die ze uitwisselt met haar oudere zus Beatrijs. Bea woont nog thuis en werkt als verpleegster in het hospitaal van Hoboken. In de daaropvolgende zomer breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Bovendien doet Suzanna een vreselijke ontdekking, de boerderij blijkt zo zijn eigen geheimen te hebben. Als ze haar oom Gaston hiermee confronteert, leert ze pas hoe meedogenloos hij daadwerkelijk is.

Waar kun je terecht als je zo ver van huis bent? Wie kun je in tijden van oorlog nog vertrouwen? Kan Suzanna de Hooikinderen redden, evenals de jongen op wie ze verliefd wordt? En zal Bea haar nog herkennen als ze na vier lange oorlogsjaren huiswaarts keert?

'De Hooikinderen' is nog niet verschenen, het boek wordt verwacht in het najaar van 2024.

bottom of page