top of page

Interview met Kenneth Baert over 'Het Ultieme Wapen'

Bijgewerkt op: 2 feb.

De komende weken verschijnt er elke zondag een interview met een van de auteurs van 'Verhalen uit de Drakenvleugel'. Vandaag is het de beurt aan Kenneth Baert, de schrijver van 'Het Ultieme Wapen'.


Waarover gaat ‘Het Ultieme Wapen’?

In mijn verhaal volgen we de magische smid Thora in haar poging om het Ultieme Wapen te smeden vóór de oorlog te veel slachtoffers eist. Die pogingen voert ze uit terwijl ze meereist met een anti-magisch leger, waarvoor ze haar magie verborgen moet houden. De wrede Haijen, de verstikkende woestijn waardoor de IJzeren Rups reist en de bezorgdheden om haar leerjongen Albrecht vergemakkelijken de situatie allesbehalve...


Wat vond je de leukste scène om te schrijven?

Dat was de flashback waarin Thora de lezer een inkijkje geeft over het personage van Haijen. Daarin kom je meer te weten over haar positie en visie in een bewegend leger, waar ze liefst geen deel van zou uitmaken.


Over schrijven gesproken, waarvan kunnen mensen jou kennen?

Ik ben de podcasthost en Dungeon Master van de leukste Vlaamse podcast ‘Stuutjes & Draken’. Met die podcast verzorgen we regelmatig Gameforce, The Green Knight in Brugge, The Crafty Potions in Kortrijk, … Ik ben daarnaast op veel online D&D-platformen aanwezig, dus ergens zal iemand waarschijnlijk al eens mijn naam hebben zien passeren.


Je bent veel bezig met D&D, zo te horen!

Bij ‘Stuutjes & Draken’ ben ik de Dungeon Master en bedenker van de volledig ‘homebrew’ wereld en verhaallijn. Naast de podcast probeer ik zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de hobby en anderen te helpen met creatieve problemen. Ik ben ook schrijver van de one-shot ‘A Romance to Die For’ op DMsGuild.


Wilde je altijd al schrijver worden?

Schrijver worden is al sinds mijn jeugd een natte droom. Van kleins af aan schreef ik al verhalen uit aan de salontafel. Meestal schreef ik toen gewoon klakkeloos de ‘Harry Potter’-boeken over en verving ik Harry’s naam door de mijne.


Waarom heb je beslist om mee te doen met dit project?

Mijn grootste probleem is volhouden. Daar helpt D&D me ook bij, het verhaal moet een stukje verder geschreven zijn tegen de volgende sessie. Met de deadlines voor dit boek gold hetzelfde.


Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

Als een opluchting! Het verhaal van Thora zit al jaren vast in mijn creatieve brein. Toen ik de kans kreeg om deel uit te maken van dit boek, viel mijn keuze meteen op haar verhaal. Het begin stond vast. Het einde van het boek was ook al bepaald, maar stond nog in de stellingen. Zo heb ik al schrijvend zelf ook het verhaal gelezen. En ik ben er best trots op!


Hoe kijk je terug op het project?

Het project van Eva stelde me in staat om het een en ander bij te leren over het uitgeefproces. Eva begeleidde me met tal van tips en tricks. Ik kreeg een inkijk in wat het vraagt om schrijver te worden. Overigens stond ik er niet alleen voor. Anderen deden die eerste stap samen met me. Dat helpt!


Heb je al toekomstplannen?

Ja! Ik ben intussen al bezig aan een solotitel. Ik probeer elke dag minstens een hoofdstuk te schrijven, al lukt dat niet altijd. Daarnaast ben ik bezig aan een manuscript gebaseerd op het eerste seizoen van ‘Stuutjes & Draken’.

‘De Witte Godin’ (werktitel) is het eerste van zeven boeken, waarin ik ons verhaal wil vertellen, maar vooral ook dat van Gelvir. Ook met dit project zal ik me proberen bij te laten staan door het deskundig advies van Eva!
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page