top of page

Interview met Eva Linden over 'Borkuls Bizarre Bazaar'

Bijgewerkt op: 2 feb.

De komende weken verschijnt er elke zondag een interview met een van de auteurs van 'Verhalen uit de Drakenvleugel'. Vandaag is het de beurt aan Eva Linden, de schrijfster van 'Borkuls Bizarre Bazaar'.


Het circus uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarover gaat 'Borkuls Bizarre Bazaar'?

In mijn verhaal volgen we Yuza, een jonge half Elfin die rondreist met een magisch circus. Ze probeert uit te zoeken wat haar ‘gave’ is, maar dat loopt niet van een leien dakje. Zeker niet wanneer ze verliefd wordt op dierentemmer Alvin. Als ook circusdirecteur Borkul zich vreemd begint te gedragen, beseft Yuza dat er iets mis is...


Wat vond je de leukste scène om te schrijven?

Ik vond het heel leuk om te verzinnen hoe Yuza alle acts verknoeit. Ook het beschrijven van de typische ‘circussfeer’ vond ik geweldig, daarvoor bracht ik zelfs een bezoekje aan een echt circus!

Yuza uit Borkuls Bizarre Bazaar

Over schrijven gesproken, waarvan kunnen mensen jou kennen?

Ik heb intussen alweer vijf boeken uitgebracht. Mijn laatste boek ‘Duisternis’ (2022) speelt zich eveneens af in een D&D-wereld, maar dan wel in een veel vijandelijkere wereld dan ‘Borkuls Bizarre Bazaar’. Daarnaast schreef ik ‘Weerwolven van Waraine’ (2020) en de ‘Maanziek’-trilogie (2018). Daarnaast ben ik ook redacteur en schrijfcoach.


Waarom heb je beslist om dit project te lanceren?

In maart 2023 stond ik met een kraampje op het ‘Day of Dungeons’-festival. Die dag sprak ik met tientallen mensen die ervan droomden ooit een boek te schrijven, maar er nooit toe kwamen. Op dat moment begon er zich een idee te vormen in mijn hoofd en in een mum van tijd had ik zeven mensen gevonden die een verhaal wilden schrijven voor de bundel!


Yuza en Alvin uit Borkuls Bizarre Bazaar

Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

‘Borkuls Bizarre Bazaar’ is mijn eerste echte kortverhaal én het eerste verhaal dat ik volledig op voorhand geplot heb. Wat een heerlijkheid om op elk moment te kunnen teruggrijpen naar je plotoverzicht! Het moeilijkste vond ik om je personages in relatief korte tijd genoeg diepgang te geven, zodat lezers van hen gaan houden. Maar ik denk dat me dat gelukt is!


Hoe kijk je terug op het project?

Het was een wilde rit, maar ik ben heel blij dat ik mijn oproepje indertijd gelanceerd heb. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet al te veel van de verhalen, aangezien het grootste deel van de deelnemers nog nooit eerder iets geschreven had. Maar... ik heb al een paar keer moeten huilen omdat ik zo blij ben met de geweldige verhalen die iedereen op papier heeft weten te krijgen. Wat ben ik trots op alle deelnemers!


Heb je al toekomstplannen?

Ik kan nu al verklappen dat er waarschijnlijk een vervolg zal komen op ‘Verhalen uit de Drakenvleugel’. Na de release kan ik daar meer over vertellen :-) Eerst maar even afwachten hoe goed het boek het doet!

Yuza en Rosemary uit Borkuls Bizarre Bazaar


28 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page