top of page

Interview met Nicolas de Clippele over 'De ballade van Eladir'

De komende weken verschijnt er elke zondag een interview met een van de auteurs van 'Verhalen uit de Drakenvleugel'. Vandaag is het de beurt aan Nicolas de Clippele, de schrijver van 'De ballade van Eladir'.


Het circus uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarover gaat 'De ballade van Eladir'?

In haar zoektocht naar een magisch zwaard uit lang vervlogen tijden, koopt Sigrun de slaaf Eladir. De slaaf blijkt echter meer in zijn mars te hebben dan ze dacht, wat ze nodig zullen hebben in hun gevecht tegen de Wedergeborene. Samen met Valnyr de barbaar en Eudoros de Tovenaar staat hen een avontuur te wachten in de diepe tombes van het hoge Noorden.


Wat vond je de leukste scène om te schrijven?

De hele introductie is het resultaat van een 'brainstormsessie' met mijn spelers. Ik had enkele ideetjes voorgelegd aan mijn spelers, waarvan sommige die ik voor toekomstige sessies opzij had gehouden. Tijdens het lachen en plezier maken kwam het ene na het andere gekke idee. Ik heb enkel de puzzelstukjes bijeen gelegd en uitgeschreven wat er met veel gelach samen is bedacht.


Yuza uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarvan kunnen mensen jou kennen?

Ondanks vele projecten waar ik actief ben, houd ik mijzelf vaak op de achtergrond of gebruik ik een artiestennaam. Ik verwacht dus niet dat veel mensen mij zullen herkennen.


Speel je al lang D&D?

Ik geniet van 25 jaar geschiedenis met D&D, van videospelletjes als Baldur's Gate en Icewind Dale tot mijn eerste 3e editie Core Rulebook. Na jarenlang niet meer de TTRPG-incarnatie gespeeld te hebben, werd ik overtuigd door toenmalige collega's om een homebrew campaign te maken en met hen te spelen. 3 jaar later spelen we nog altijd maandelijkse sessies. Het is wel degelijk mogelijk om een groep op regelmatige basis samen te krijgen!


Yuza en Alvin uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarom heb je beslist om mee te doen met dit project?

Een van mijn spelers stuurde het bericht van Eva door met het voorstel. De campaign die wij spelen was ooit begonnen als een idee voor een boek, dus het leek mij een leuke terugkeer naar het originele idee.


Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

Als ik een sessie voorbereid, is het verhaal (of de mogelijke uitkomsten) allemaal al uitgewerkt in mijn hoofd, en moet het enkel neergeschreven worden voor de sessie zelf. Het schrijven van dit verhaal voelde min of meer hetzelfde aan.


Heb je al toekomstplannen?

Het idee begint te prikkelen. Wie weet wat de toekomst brengt?


Yuza en Rosemary uit Borkuls Bizarre Bazaar


14 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page