top of page

Interview met Morgan Blade over 'Het raadsel van de Sfinx'

De komende weken verschijnt er elke zondag een interview met een van de auteurs van 'Verhalen uit de Drakenvleugel'. Vandaag is het de beurt aan Morgen Blade, de schrijfster van 'Het raadsel van de Sfinx'.


Het circus uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarover gaat 'Het raadsel van de Sfinx'?

Mijn verhaal volgt de jonge Amazone Lio op een missie die haar naar de woestijn brengt waar ze een Sfinx ontmoet. Deze schotelt haar enkele raadsels voor waarop ze het juiste antwoord moet geven. Alleen zo kan ze toegang krijgen tot de tempel waar een verloren gewaand relikwie verborgen ligt. De vraag is alleen of dit het enige is wat de tempel verbergt.


Wat vond je de leukste scène om te schrijven?

Een onderdeel van het schrijven dat ik altijd enorm leuk vind, is research. In het geval van dit verhaal lag deze vooral in het thema van ‘raadsels’. Ik wilde mijn Sfinx drie raadsels geven die niet te gekend of te makkelijk waren, maar ook weer niet supermoeilijk waardoor het onmogelijk werd voor mijn personage om de antwoorden te vinden. Daarnaast wilde ik niet gewoon ‘zomaar raadsels met antwoorden’. Ze moesten iets bijdragen aan het verhaal. Dat heeft wel een dag of twee opzoekwerk en puzzeltijd gevraagd, maar de scène met de Sfinx is er wel mijn favoriet door geworden.

Yuza uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waar heb je je inspiratie voor het verhaal gehaald?

Ik schreef al enkele verhalen met Lio in de hoofdrol. Eén van die verhalen gaat over hoe een krijgerzuster van Lio op een gevaarlijke missie wordt gestuurd, maar niet levend terugkomt. Een speciale elite van de Amazonen gaat haar lichaam uit de woestijn halen en mijn verhaal volgt dan de begrafenis van die krijgster en de emoties die mijn andere personages doormaken. ‘Het raadsel van de Sfinx’ is eigenlijk een direct vervolg op dat verhaal, want Lio wordt namelijk op dezelfde missie gestuurd in de hoop het relikwie alsnog te bemachtigen.


Waarvan kunnen mensen jou kennen?

Van mijn ‘Muse Academy’-reeks en het eerste deel van ‘De Van Helsingkronieken’ aangezien ik al enkele jaren fantasyauteur ben onder het pseudoniem Morgan Blade (mijn echte naam is Meaghann). Daarnaast ben ik ook initiatiefneemster van Het Schrijverscollectief.


Speel je trouwens al lang D&D?

Ik speel het al enkele jaren dankzij Jelmer Panman van ‘Helden op Papier’. Hij nodigde me een aantal jaar geleden uit om deel te nemen aan zijn nieuwe campagne, waarvan de wereld lichtjes geïnspireerd is op de Griekse mythologie. Aangezien ik zelf met Griekse mythologie als rode draad schrijf, was ik volgens hem de perfecte match om het groepje spelers aan te vullen dat uiteindelijk bleek te bestaan uit schrijvende collega’s en vrienden van het collectief. Het is ook in deze campagne dat ik Lio speel.


Yuza en Alvin uit Borkuls Bizarre Bazaar

Waarom heb je beslist om mee te doen met dit project?

Eigenlijk schreef ik al enkele kortverhalen achter de schermen met Lio in de hoofdrol om zo haar stem voor tijdens het spelen te leren kennen. Deze liet ik al lezen door mijn mama (aka de vaste proeflezer) en mijn collega’s van onze D&D-groep en daar kwam altijd wel goede respons op. Dus toen ik Eva haar oproep zag om een kortverhaal in de sfeer van D&D te schrijven, sprong ik mee op de dobbelstenen.


Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

Hier had ik het voordeel dat ik niet vanaf nul moest beginnen. Ik wist namelijk meteen wat ik wilde schrijven, mijn personages waren voor het merendeel reeds uitgewerkt dankzij mijn eerdere Lio-verhalen en ik had al wat ervaring met het schrijven van kortverhalen voor een bundel. Daarnaast maakte ik van dit verhaal mijn project voor een NaNoWriMo, waarin je in een maand tijd een verhaal probeert af te werken. Dus ja, voor mij ging het best vlot.


Heb je al toekomstplannen?

De voorbije jaren heb ik amper kunnen schrijven aan mijn reeksen, dit door allerlei omstandigheden. Een mentale dip tijdens de coronaperiode, mijn bezigheden bij Het Schrijverscollectief, projecten voor verhalenbundels zoals deze, het gewone leven waar ik natuurlijk ook nodig was, … Dus ik hoop de komende tijd toch terug de draad op te pikken met mijn eigen boeken, want ik weet dat superveel mensen al een lange tijd aan het wachten zijn op ‘Muse Academy 3’ en ondertussen zelfs al op het vervolg van ‘Het Apocalypsverbond’. Maar Lio zit nu ook terug in mijn hoofd en ik heb nog genoeg andere ideeën die ik ooit hoop uit te werken.


Yuza en Rosemary uit Borkuls Bizarre Bazaar


19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page